TULOSSA ELOKUVATEATTEREIHIN 2025: Tunne turvassa - Miltä turva tuntuu?

Nyt voit kokea ensimmäistä kertaa elokuvateatterissa miltä turva tuntuu ohjattujen harjoitteiden ja musiikin kautta. Lähde matkalle - omaan itseesi.

Jos haluat jo nyt päästä kokemaan Tunne turvassa -työskentelyä, liity sivun alareunasta uutiskirjeen tilaajaksi!

Elokuvateatteri luo Tunne turvassa® -työskentelylle loistavat puitteet: valkokangas, hämärä valaistus ja virikkeettömyys luovat työskentelykokemuksesta mieltä ja kehoa koskettavan elämyksen. Video: Medialouhos

Alkuperäisestä Tunne turvassa® -työpajatyöskentelystä on tehty elokuvateatteriympäristöön soveltuva kevyempi versio, joka toteutetaan istuen musiikin kanssa. 

Mitä Tunne turvassa® -työskentely on?

Tunne turvassa® -työskentelyn keskiössä on turvan kokemus omassa kehossa. 

Tunne turvassa -menetelmät perustuvat kehollisiin psykofyysisiin harjotteisiin, jotka vahvistavat kehomieli -yhteyttä hengityksen, tietoisen läsnäolon ja liikkeiden kautta. Turvan tavoittamiseksi käytetään musiikkia, joka on tehty tätä työskentelyä varten.

Työskentelyssä liikutaan istualtaan omaa kehoa kuunnellen lempeän ohjauksen avulla. Morian musiikki, keholliset harjoitukset sekä hengitys auttavat virittäytymisessä turvan alueelle erityisesti hermostollisesti.

Niin paljon kuin itsessä löytää turvaa, niin paljon itseen voi mahtua - voi yllättyä mitä kaikkea tietoisuuteen saattaa nousta: Mikä saa olla ja minkä aika on nyt? 


Kuka on Terapiamoria?

Terapiamorian takana olen minä - Riina Järvinen. Olen psykiatrinen sairaanhoitaja, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja sekä laulaja-lauluntekijä Moria.

Taustalla on yli 10 vuoden kokemus päihde- ja mielenterveystyöstä. Valmistun 2025 myöskognitiiviseksi lyhytterapeutiksi. Otan vastaan Kouvolassa (sekä etäyhteyksin) yksilöasiakkaita sekä pariskuntia yksityisyrittäjänä.

Tunne turvassa® -työskentelyä ohjaan yhdessä kakkoslaulaja Katri Kaulin kanssa (artistinimeltään Nalatar).


Kehomieli -yhteys turvan ytimessä

Tunteet tuntuvat aina kehossa. Kehomieli -yhteyttä eli kehotietoisuutta vahvistetaan siirtämällä huomiota tietoisesti kehon konkreettisiin tuntemuksiin, joita tunteet nostavat esiin.

Kehon tuntemuksia voi olla lämmön tai viileyden tuntu, puristuksen tuntemus esim. rintakehällä, paineen tuntua, jäykkyyttä, fyysistä kipua tai tarvetta liikkua. Turvan tunne kehossa voi tuntua lämmön tai hyvän olon tunteena kehossa. 

Kun keskityt kokemaan tunteet kehollisesti ja annat niiden virrata, haitalliset ajatukset ja voimakkaat tunteet helpottavat. Kaikki mikä sinussa tapahtuu - mahtuu osaksi kokemusmaailmaasi. 

Tunne turvassa® -työskentelyssä hyödynnetään mm. seuraavia harjoituksia turvan vahvistamiseksi: perhoshalaus, tietoinen läsnäolo, liike, kosketus ja pidennetty uloshengitys. 

Tunne turvassa -työskentelyn matka valkokankaalle

Musiikki ulottuu usein myös sinne minne sanat eivät ulotu. Se on ollut aina elämässäni mukana. Laulaja-lauluntekijyyteni löysi uuden suunnan kun lähdin tekemään musiikkia terapeuttiseen käyttöön. 

Tunne turvassa® -työskentelyyn virittävä musiikki on tehty yhteistyössä säveltäjä-tuottaja Juha Tuukkasen kanssa. Katarsis-albumi julkaistiin keväällä 2022. Samalla Tunne turvassa® -työpajat pyörähtivät käyntiin eri puolilla Suomea mm. useilla eri hyvinvointifestivaaleilla. Työpajan tarkoituksena on ollut vahvistaa turvan kokemusta ja siitä käsin harjoitella tunnesäätelyä kutsumalla myös vaikeaksi koettuja tunteita esiin. 

Se, mitä pään sisällä ja kehossa tapahtuu, saa mahtua. Turvaan mahtuu kaikki mitä tunnemme, kaipaamme, vastustamme ja tarvitsemme. 

Seuraava
Seuraava

Terapia