Moria on kanava hengittää

Morian syntymä

Kesäkuu 1993: Moria kuuli ensimmäisen kerran Michael Jacksonia ollessaan 6-vuotias. Popin kuninkaan albumi “Bad” löytyi Morian lapsuden kodin kirjahyllystä. Moria rakastui kuulemaansa ja fanitti kyseistä kuningasta seuraavat parikymmentä vuotta. Moria halusi aina olla laulaja, mutta nopeasti päätteli ettei ollut tarpeeksi hyvä siinä. Eihän hän osannut edes soittaa mitään soitinta.

Marraskuu 2014: Moria sai alkunsa nykyisessä muodossaan kun eräänä päivänä, eräs miesystävä sanoi ohimennen, että “Ei se musiikki ole kiinni vain laulutekniikasta, vaan siitä miltä haluaa kuulostaa.” Silloin Moria ajatteli että mitäpä jos sittenkin…

Joulukuu 2014: Moria on sairaslomalla, toipumassa polvileikkauksesta ja löysi vahingossa sovelluksen Acapella maker. Moria laulaa ensimmäisen version biisistä “Harmaata.” Moria lähettää syvästi häpeillen versionsa säveltäjä-tuottaja Juha Tuukkaselle.

Moria on vapaa lapsi

Moria on ajattelija ja Moria on lapsi. Ensisijaisesti. Taide on kanava Morian kokemuksille, tapa ilmaista, purkaa ja jäsentää sisäistä maailmaa. Morialle taide on kuin kanava hengittää. Jokaisella meillä on tarina. Morian yksi ehkä suurimmista unelmista on inspiroida muita kanssaihmisiä (1) elämään ja kokemaan oma tarinansa merkittävänä osana ihmistä itseään mutta myös (2) tuomaan tarinansa osaksi kollektiivista, koko ihmiskunnan tarinaa.

Kieliä on monia

Moria käyttää musiikkia, tanssia, kosketusta, maalaamista, liikkuvaa sekä pysäytettyä kuvaa, mutta myös sanoja, ilmaistakseen oman sielunsa maisemaa. Maisema on jatkuvassa muutoksessa. Niin kuin on tarkoitettu.
Moria yrittää tehdä aina mahdollisimman paljon sitä, mitä rakastaa.